Het KUBUS project

Wetenschappelijke studie bij hoofd-halskanker

Voorgaand onderzoek heeft aangetoond dat kanker en de behandeling ervan een grote invloed heeft op de kwaliteit van leven van patiënten en hun partners of naaste. Er is nog weinig bekend over de voorspellende factoren van (veranderingen in) de kwaliteit van leven en over consequenties zoals terugkeer naar het werk, de behoefte aan nazorg, en de gevolgen voor de algemene gezondheid.

Informatie voor:

Waar bent u naar opzoek?

Informatie voor patiënten

U bent de hoofdpersoon in dit onderzoek. Het hebben van kanker heeft veel gevolgen voor u persoonlijk en voor de mensen om u heen. Hier vindt u informatie over het KUBUS project.

Informatie voor naasten

Kanker is een ernstige aandoening die niet alleen veel gevolgen heeft voor de patiënt, maar ook voor u als naaste. Hier vindt u informatie over het KUBUS project.

Information for researchers

U bent researcher in dit onderzoek. Het hebben van kanker heeft veel gevolgen voor u persoonlijk en voor de mensen om u heen. Hier vindt u informatie over het KUBUS project.

Een uniek project

In het KUBUS project volgen we 739 patiënten vanaf de diagnose hoofd-halskanker tot vijf jaar daarna in een grootschalig wetenschappelijk onderzoek. Aan de deelnemende patiënten wordt gevraagd of zij een naaste (partner, familielid, vriend of mantelzorger) hebben, die ook gevolgd wil worden gedurende dezelfde periode.

Het KUBUS project wordt gefinancieerd door KWF Kankerbestrijding (Alpe d’HuZes fonds).